وبلاگ من وبلاگ من .

وبلاگ من

خاصيت خرما

خواص خرما

خرما يا رطب گياهي تك‌لپه‌اي و گرمسيري جزو تيره نخل‌ها است كه ميوه‌اش خوراكي و داراي هسته‌اي سخت و پوست نازك و طعم شيرين كه به شكل خوشه‌اي بزرگ از شاخه آويزان مي‌گردد و برگهاي آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر يا بيشتر مي‌رسد.

به ميوهٔ نرسيده خرما، «خارَك» يا «خرك» يا كنگ (و در زبان عربي، «حبابوك») گفته مي‌شود. رطب مرحله قبل از رسيدگي كامل خرماست كه رطوبت بيشتر و قند كمتري نسبت به خرماي كاملاً رسيده دارد.

ميوه خرما جزو ميوه‌هاي سته مي‌باشد يعني تمام قسمت بريكاري آن گوشتي و محتوي مواد غذايي است. خرما از دورانِ باستان در رژيم غذايي انسان وجود داشته است و يكي از قديمي‌ترين ميوه‌هاي كشت شده توسط انسان بوده است.

خرما در ايران

مصرف سرانه خرما در ايران ۷ كيلوگرم است كه ميانگيني از مصرف سرانه ۲۵ كيلوگرمي استان‌هاي جنوبي و ۱ كيلوگرمي ساير استان‌ها مي‌باشد. در ايران به طور سالانه، ۱ ميليون تن خرما توليد مي‌شود كه عمده مصرف داخلي آن در ماه رمضان صورت مي‌گيرد. از ميان محصول خرماي هر سال ايران، ۱۰ درصد براي صادرات به كشورهاي ديگر اختصاص مي‌يابد، ۵۰ درصد به مصرف داخلي مي‌رسد و ۴۰ درصد هم در مراحل مختلف برداشت محصول، ضايع‌شده و از بين مي‌روند.

برخي از ويژگي ها و خواص خرما

1- طبع خرما گرم و خشك است.

2- براي رفع خشونت و نرم كردن سينه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزي 2 تا 3 استكان بخوريد. البته اين براي افراد سرد مزاج بسيار خوب است.

3- براي تقويت كليه از شربت فوق استفاده كنيد.

4- كساني كه درد كمر يا درد مفاصل دارند مي توانند از شربت خرما كه در شماره 2 آمده است استفاده كنند.

5- اگر خرما با شنبليله خورده شود جهت سنگ مثانه مفيد است.

6- براي تقويت نيروي جنسي خرما را در شير تازه خيس كرده كمي دارچين بزنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد و سپس كمي شير بالاي آن ميل كنيد.

7- كساني كه مي‌خواهند سنگ مثانه‌شان خرد شود از دمكرده آن استفاده كنند (دم كرده هسته خرما) و دم كرده آن بسيار قابض است و كساني كه يبوست دارند سعي كنند در هنگام استفاده از دم كرده خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند.

8- وجود ويتامين B از خواص خرما است ، خرما ميوه خوبي براي تعادل اعصاب و نيز باعث رشد است.

9- فسفري كه در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌هاي عصبي مي ‌شود.

10- از خواص خرما داشتن آهن است ، بنابراين خرما براي كمبود آهن بسيار مفيد است.

 

فوايد كامل خرما

خواص دارويي خرما

مردم صحرا هسته درخت خرما را در آورده و از آن نان مي پزند اين هسته را بو داده و از آن به عنوان قهوه استفاده مي كنند، چرا كه دم كرده آن بسيار مطبوع است يا حتي آن را در آب براي چند روز خيس كرده و به عنوان غذاي مقوي به شترهاي خود مي دهند و معتقدند كه اين غذا از گندم و جو مقوي تر است.اثر ديگر معجزه آساي هسته خرما از بين بردن تورم پلك هاي چشم است؛ براي اين منظور پمادي از هسته خرما درست كرده و آن را روي چشم مي گذارند؛ اين پماد براي رشد مژه هاي چشم نيز بهترين دارو است. در زمان هاي قديم همواره خرما را براي قدرت و انرژي به كار مي برده اند و هنوز بهترين ميوه براي بازيافتن انرژي و قدرت جواني است.گل هاي درخت خرما نيز خاصيت دارويي دارند و همچنين طعم گل هاي درخت خرما تلخ بوده و اثر مسهلي دارد.

خواص خرما از ديد پزشكان

در خرما، مقداري فيبر غذايي موجود است، فيبر موجود در خرما براي سلامت دستگاه گوارش و تغذيه بسيار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوي كاروتنوئيدها يا موادرنگي است كه پيش ساز ويتامين A و آنتي اكسيدان محسوب مي شود و جلوي ضايعات و سرطاني شدن سلول ها را مي گيرد.خرما در درمان يبوست، اختلالات روده اي، مشكلات قلبي و اسهال مفيد است و جزو مواد غذايي ملين به شمار مي آيد.به همين دليل براي افرادي كه از يبوست رنج مي برند، مفيد اعلام شده است، براي اينكه هر چه بهتر و بيشتر از اين خاصيت خرما استفاده كنيد، بهتر است خرما را يك شب كامل در آب خيس كنيد و صبح روز بعد خرماهاي خيس خورده را مانند شربت مصرف كنيد.بعضي از انواع نخل ها ميوه شان وقتي رطب هستند، چيده و استفاده مي شود؛ مثل رطب مضافتي و كبكاب «زرد طلايي» و بعضي ديگر بايد بعد از مرحله رطب، ۲۰ روز در گرماي خرماپزان مناطق گرمسير بر سر نخل بماند تا نيمه خشك شود كه به آن خرما مي گويند، مثل خرماي نيمه خشك زاهدي و پيارم؛ البته بعضي از انواع خرماهاي نيمه خشك را كاملا خشك كرده و به بازار مي فرستند.

خواص خرما براي بيماري هاي اعصاب

پتاسيم در اين ميوه به ميزان قابل توجهي موجود است كه براي جلوگيري از پرفشاري خون و براي كار صحيح عضلات و اعصاب ضروري است كه به هم خوردن آن در بدن، بسيار خطرناك است. علاوه بر آن، خرما حاوي ميزان قابل توجهي منيزيم است كه براي اعصاب و عضلات ضروري است.

 

خواص خرما براي خون سازي

خرما مقدار قابل توجهي فولات يا همان اسيدفوليك به بدن مي رساند كه براي خون رساني براي بدن لازم است و زنان هنگام بارداري مجبور مي شوند، علاوه بر دريافت فولات از طريق غذا، قرص آن را نيز مصرف كنند.فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، هر چند كه مقدار آهن خرما آن چنان زياد نيست، اما براي خون سازي، بدن احتياج به سه ماده مغذي فولات، آهن و ويتامين ۱۲ B دارد كه در غذاهاي حيواني يافت مي شوند، بنابراين براي اين منظور بايد از غذاهاي متنوع استفاده كرد.ويتامين C يكي ديگر از مواد مغذي خرما است كه اين ويتامين براي جلوگيري از بيماري هاي خطرناك خونريزي دهنده يا همان اسكوربوت لازم است و بايد بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ ميلي گرم ويتامين C دريافت كند كه تقريباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ ميلي گرم ويتامين C موجود است.

خواص خرما براي چاق شدن

خرما بخشي از رژيم غذايي سالم است، چرا كه قند، چربي، پروتئين و انواع ويتامين هاي ضروري در آن موجود است، بنابراين اين ماده غذايي در مقابله با كمبود وزن كمك مؤثري است.

خواص خرما براي تقويت قلب

ثابت شده است، خرمايي كه شب در آب خيس شده و صبح مصرف شود براي قلب هاي ضعيف مفيد است، اگر اين كار را دو بار در هفته انجام دهيد به تقويت قلب خود كمك كرده ايد.

خاصيت دارويي خرما

تركيبات شيميايي خرما

خرما ويتامين هايي مانندC، B، A و E دارد و حاوي مقاديري املاح مدني است.خرماي خشك ۳۰۰ كالري انرژي، دو گرم پروتئين، 0/6گرم چربي ، ۶۰ميلي گرم گوگرد، ۵۰ ميلي گرم فسفر،۶۵۰ميلي گرم پتاسيم، ۶۵ ميلي گرم منيزيم،۷۰ ميلي گرم كلسيم، دو ميلي گرم آهن و ۲/۲ ميلي گرم نياسين و مقدار كمي سديم دارد.يك متخصص تغذيه در اين زمينه گفت: در ۱۰۰گرم خرما ۱۲۵ كيلو كالري موجود است و اين در حالي است كه در هر ۱۰۰ گرم قند، ۴۰۰ كيلو انرژي موجود است و مقدار انرژي ناشي از خوردن خرما از قند ساده بسيار كمتر است و بسيار كمتر از قند، افراد را دچار چاقي و اضافه وزن مي كند.محمد بيرجندي افزود: ۱۰۰ گرم خرما حاوي1/5 درصد پروتئين گياهي از جنس مرغوب است و در خرما، مقداري فيبر غذايي موجود است كه اين مقدار فيبر موجود در خرما براي سلامت دستگاه گوارش و تغذيه بسيار مناسب بوده و علاوه بر آن كارتنوئيد يا مواد رنگي در خرما است كه پيش ساز ويتامين A و آنتي اكسيدان محسوب مي شود كه جلوي ضايعات و سرطاني شدن سلول ها را مي گيرد.

خرما در هرم غذايي

خرما از ارزش غذايي خوبي برخوردار است و بايد آن را در هرم مواد غذايي ميوه به حساب آورد. با توجه به كوچكي هر عدد خرما، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است كه چنانچه براساس نياز روزانه دو تا سه واحد ميوه مي خوريد، مي توانيد اين تعداد را به جاي يكي از اين واحدهاي ميوه استفاده كنيد.به ياد داشته باشيد كه خرما به علت داشتن قند زياد كه بخش بيشتر آن قند ساده است درصورت مصرف زياد و با افزايش انرژي مصرفي ممكن است، سبب چاقي شود، افراد ديابتي يا كساني كه سابقه ديابت در خانواده آنان وجود دارد بايد تعادل را در مصرف خرما حفظ كنند.

مضرات خرما

نبايد در مصرف خرما زياده روي كرد، چرا كه مصرف بسيار بالاي آن موجب آسيب به كبد و طهال، افزايش فشارخون، جوش دهان و پوسيدگي دندان ها مي شود. در خوردن آن افراط نكنيد، چرا كه داراي قند زيادي است در اين صورت آنهايي كه لوزالمعده حساس دارند يا آنهايي كه بيماري قند در خانواده آنها وجود دارد بايد كمتر از اين ميوه استفاده كنند.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ساعت: ۰۵:۲۷:۵۹ توسط:myblog موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :